[...] na nasze zdrowie. Warto zastanowić się nad trzeba bardzo dobrymi tłuszczami, które posiadają głównie nasycone kwasy tłuszczowe i bardzo wysoki punkt dymienia. Są to: 1. Olej kokosowy - idealny do długotrwałego smażenia. Zawiera praktycznie same nasycone kwasy tłuszczowe o wysokim punkcie dymienia i niskim potencjale utlenienia. Wyróżniamy [...]
Jak wyżej, najsensowniej lodzianin. Ale skąd taka reakcja na żółtka? Zaraz bezpośrednio po zjedzeniu? Szkoda by było zrezygnować z żółtek. Spróbuj zjeść te żółtka po kilku godzinach od ostatnim posiłku, gdy już będziesz bardzo głodny. Ja tak miałem gdy już przekroczyłem ilość tłuszczu w jednym posiłku. Albo gdy zjadłem posiłek to było ok a gdy do [...]
No Grekar mistrz niekwestionowany :-)) A ja dziś bez mięska: Gryczany makaron soba, tofu, granaty, surowy batat, botwinka, orzechy ziemne, olej kokosowy, tofu, sok z limonki, imbir, chili, sojowy jasny. /SFD/Images/2015/5/22/ab5d2bde65e4481f8f1eed885b0971b7.jpg
1. Placek z mąki pszennej pełnoziarnistej, dżem 100% bez cukru z rokitnika, serek wiejski lekki 2. Ziemniaczki smażone na smalcu, pulpety z indyka w sosie pomidorowym 3. Oliwa z oliwek z przyprawami, feta- oczywiście jako dodatek do dań a nie jako posiłek główny 4. Placek z mąki pełnoziarnistej i WPC o smaku białej czekolady, dżem 100% z [...]
Kasiu, zarzuć proszę przepisem. Wiem, że jest tego pełno, ale Twój pewnie będzie wyjątkowy :-D Ale to taka damska porcja, że aż wstyd :-D Ale łap! ✔️1 jajko➡️oddzielamy zoltko od bialka, bialko ubijamy na sztywna piane z odrobina soli ✔️125g twarogu➡️dodajemy do zoltka i rozgniatamy widelcem ✔️5 tabletek slodzika rozpuszczonego w odrobinie [...]
" Według James’a, olej kokosowy podczas gotowania wchodzi w granulki skrobi , co sprawia, że cukier staje się odporny na działanie enzymów trawiennych, a więc nie będzie on ulegał strawieniu. Chłodzenie ryżu przez 12 godzin wiąże skrobie (amylozę) zmieniając cukier w ryżu w oporną skrobie. Ponowne odgrzewanie ryżu nie wpływa na jego poziom RS. " [...]